MOPS Dębica

Warsztaty kulinarne- relacja ze spotkania.

7 lutego 2020

W dniu 5 lutego 2020 r. Podkarpacki Bank Żywności w Rzeszowie zorganizował warsztaty kulinarne jako działanie towarzyszące w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w Podprogramie 2019.

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego. Podczas warsztatów uczestnicy mają okazję zapoznania się z nowatorskimi daniami oraz mogą dowiedzieć się jakie są podstawowe składniki i sposoby przygotowania potraw.

W warsztatach wzięło udział 9 osób, które zrobiły: sałatkę białkową, pastę słonecznikową i makowe trufle.

Wkrótce odbędą się kolejne warsztaty. Serdecznie zaprasza się do aktywniejszego uczestnictwa osób z terenu Miasta Dębica, biorących udział w Programie Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 współfinansowanym z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym - Podprogram 2019.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Składniki potrawy.

    Składniki potrawy.

  • Powiększ zdjęcie Składniki potrawy.

    Składniki potrawy.

  • Powiększ zdjęcie Przygotowywanie posiłku.

    Przygotowywanie posiłku.

  • Powiększ zdjęcie Siekanie rzodkiewek.

    Siekanie rzodkiewek.

  • Powiększ zdjęcie Przygotowywanie sałatek.

    Przygotowywanie sałatek.

  • Powiększ zdjęcie Przygotowywanie sałatek.

    Przygotowywanie sałatek.